Mana nak cari idea untuk blogging?

sebagai blogger, ada masanya korang takde idea nak menulis. bagi blogger yang memang banyak cakap dan suka bercerita, mungkin takde masalah kekeringan idea untuk dikongsi. tapi untuk blogger lain, kat sini Max nak kongsi sumber-sumber idea untuk korang blogging.

http://digg.com/ - laman sosial yang menyenaraikan cerita-cerita menarik pilihan pembaca seluruh dunia. macam-macam info korang leh dapat kat sini.

surat khabar - boleh gak korang bercerita pasal berita-berita terbaru dan info semasa

forum - di mana-mana forum, luar atau dalam negara.

facebook - facebook pon boleh jadi sumber idea. mana tau tiba-tiba korang jumpa gambar-gambar atau cerita-cerita menarik.

atau korang bleh gak dapat idea masa blogwalking. tapi Max ingatkan, walau dari mana pon sumber korang, pastikan bagi kredit kepada mereka-mereka yang sepatutnya.

3 comments:

zul said...

kadang2 idea mmg kontang...lebih malang kalau idea bertambun tp malas nak tulis...hahhaha

Nisaeciz said...

hehe. kalau saya, terus UP kan nama org tu dalam tajuk entry kalau dapat idea dari belog dia. heheh

nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Tafsiran mimpi [ Part 1 ]

the sastraboy said...

kredit it perlu!! o yea!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
top